Diensten

Interieur, exterieur, behang en biobased verf.

Interieur

Uw huis is uw thuis. Ik zal uw thuis met respect en eerbied behandelen.
Sfeer speelt een grote rol in binnenschilderwerk en daarmee dus kleurgebruik. Graag hoor ik dan ook uw wensen op het gebied van kleur, glans en uitstraling.
Dat kan gaan om latexen van wanden, het schilderen van deuren en kozijnen of aanbrengen van een behang.

Exterieur

Goed schilderwerk heeft zowel een beschermende als esthetische functie. Het houtwerk heeft een deugdelijke beschermlaag nodig tegen weersinvloeden. Daarnaast is een verzorgd en onderhouden pand een plaatje om te zien en waarde vermeerderend.
Om uw pand goed te onderhouden dient het tussen de 5 en 7 jaar geschilderd te worden. Een tussentijdse inspectie en het wanneer nodig bijwerken komt de levensduur ten goede.
Ook houtrotreparaties behoren tot mijn diensten. In veel gevallen is het onnodig om kozijnen geheel te vervangen. Deelvervanging of reparaties met repaircare kunnen een uitkomst bieden. Het is naast goed voor het behoud van uw woning en milieubewust, ook nog eens vriendelijker voor uw beurs.

Behang

Naast schilderwerk kan ik uw wanden ook voorzien van een prachtig behang. Van een mooie afbeelding tot patroonbehang. Of een majestueus veloursbehang. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Bekijk de galerij om een indruk te krijgen.

Biobased verf

Bij van Eden heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een verfsysteem dat biobased is. U kiest dan voor een milieuwbewuste oplossing.
Biobased verf is niet gemaakt van aardolie, maar van (herwinbare) grondstoffen of plantaardige oliën uit onze natuur. Denk aan soja, lijnolie, cellulose of leem. Wanneer het product zo min mogelijk bewerkt is, hebben we het over een ecologische verf; deze heeft een matte uitstraling. Om toch een glansgraad te verkrijgen zijn er chemische processen nodig, de verf is dan niet “natuurzuiver”. Desalniettemin wordt er geen aardolie gebruikt en is het nog steeds een bewustere keuze.
De laatste jaren is de ontwikkeling van biobased in een rap tempo gevorderd. De huidige discussie omtrent milieu en klimaatsverandering zal daar ongetwijfeld aan bijgedragen hebben.
Op het gebied van prijs en kwaliteit doen de biobased producten niet onder voor de traditionele synthetische verven. De prijs is haast vergelijkbaar met de reguliere verfsystemen.
Daarnaast hebben deze producten een aantal positieve eigenschappen. Zo zijn ze grotendeels vrij van petrochemische bestanddelen en bevatten ze natuurlijke ingrediënten, welke deze producten milieuvriendelijker en oplosmiddelvrij maken. Ook hebben ze een optimale duurzaamheid en vaak zelfs een langere levensduur. Damp open waardoor minder kans op houtrot. Leverbaar in iedere gewenste kleur.
Door middel van een biobased verfsysteem kunt u uw kostbare bezit beschermen en beschermt u tegelijkertijd onze kostbare aarde!
Scroll naar boven